Onze filosofie

Return on life

Haal meer waarde uit je leven met een focus op Return on Life

De belangrijkste vraag die wij je als Financial Life Planners kunnen stellen is: waarom? Waarom spaar je? Waarom ben je onzeker over je financiële situatie? Waarom wil je weten hoeveel jaar je nog zou moeten werken? Achter die waarom-vraag gaat immers iets anders schuil: wat jij het belangrijkst vindt in jouw leven. Je toekomstplannen, je doelen en je dromen. Niemand spaart voor niets: geld is alleen wat waard als het een doel dient. Daarom staat bij ons niet je Return on Investment (ROI) centraal, maar juist het rendement dat nodig is om jouw ideale leven te kunnen realiseren. Dit noemen we ook wel Return on Life (ROL). We helpen jou zicht te krijgen op wat je nodig hebt en hoe je dit kunt realiseren. Dat is van veel grotere waarde dan alleen maar meer meer meer, zonder precies te weten waarom.

Money is a tool, not the goal Mitch Anthony (een van de oprichters van ROL)

'Eigenlijk te veel' is net zo zonde als 'niet genoeg'

Het is een gekke reflex: 'meer is beter'. Een reflex die door financieel adviseurs vaak wordt opgevolgd door niet te vragen naar 'waarom', maar door producten te verkopen die meer zekerheid of groei van vermogen beloven. Het geeft vooral schijnzekerheid. Want wat heb je nou echt nodig om het leven te leiden waar je het uiterste uit kunt halen? De 'bucket theory' geeft het inzicht dat te veel of te lang werken voor financiële vrijheid juist ten koste van die vrijheid gaat: je verliest tijd en ruimte die je had kunnen besteden aan wat jouw leven verrijkt. Je gezin, je hobby's of je ontwikkeling. Maar met de onzekerheid leven of het wel genoeg is, kost je ook wat. Dan blijft er maar één ding over: zorgen dat je zicht hebt op welk leven jij wilt leiden en hoe je ervoor kunt zorgen dat je financiële situatie dat leven het beste ondersteunt.

Niet alleen een goede toekomst, ook een aangename reis er naartoe

Jouw ideale Return of Life bepalen, vraagt om een goed gesprek. Wat wil je? En wat voorzie je? Welke ingrijpende veranderingen in jouw leven kun je nog verwachten? Beginnend bij je wensen en dromen, brengen we je financiële situatie en de life events in de toekomst in kaart. Heb je nog een kinderwens? Wil je groter of juist kleiner gaan wonen? Eerder stoppen met werken? Een wereldreis maken of een schenking doen? Naar welke toekomst kijk jij uit en hoe zetten we hier koers naartoe? En vooral ook:
hoe maken we de reis naar die toekomst zo waardevol mogelijk? Dát is waar Return on Life om draait. Geld is maar een middel, nooit een doel.

Vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen? Meer weten over hoe wij jou helpen met het realiseren van je dromen en het creëren van waardevolle ervaringen? Wij komen graag met je in contact!

Meer weten?

Maak een afspraak